مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمد صادق
نام خانوادگی:حیدری
شهرت:حیدری
آدرس وب سایت:http://www.maarefeahlalbaitam.com
تخصص ها:کلام ، فلسفه ، اخلاق و عرفان

زندگی نامه

بسم الله الرحمن الرحیم

اینجانب در سال 1955 در پاکستان در استان سنده در منطقه خیرپور ناحیه گمبت در روستای منشی عبدالله در خانواده روستایی و کشاورز متولد شدم.   خاندان ما آرائین (آریایی)که از مهاجران ایران زمین هستند می باشد.
تحصیلات ابتدایی خود را در سال 1961 در مدرسه که واقع در منطقه بود مشغول تحصیلات ابتدایی شدم ودر حین تحصیل بعد از کلاس هاس مدرسه  به پدر خویش در زمینه کشاورزی کمک می نمودم و فقط شبها برای مطالعه وقت پیدا می نمودم.
در دوران تحصیلات ابتدایی و راهنمایی دروس عربی و انگلیسی و ریاضی مانند اسباب بازی در دستان من بود.
  در امتحاناتی که برای ورود به دبیرستان (در رشته تجربی)برگزارشده بود از تمام شرکت کنند گان فقط دو نفرقبول شدند که بنده در رتبه اول قرار داشتم.      
هنور فقط 7ماه از تحصیل بنده در دوران دبیرستان گذشته بود که پدرم دچار مریضی گردید و توانایی کار کردن را نداشت من نیز مجبور به ترک تحصیل شدم  چون فرزند بزرگ خانواده بودم تمامی مسئولیت های پدر بر دوش بنده آمد.و به همین علت موفق به دریافت مدرک دیپلم نشدم و از سال 1970تا 1980 ترک تحصل نمودم و هنگام ترک مدرسه تمامی اساتید مدرسه می گفتند که اگر حیدری ادامه تحصیل بدهد حتما یکی از چهره های سرشناس و مطرح در زمینه های علمی خواهد شد. 
بنده در خانواده اهل سنت به دنیا آمدم و از سال1968(14سالگی) احساس می نمودم که این مذهب حقه نیست.از همان زمان به مذهب حقه تشیع گرویدم.و هنگامی که مشغول کشاورزی مشغول بودم بیکار ننشستم بلکه از طریق پست کتبی را تهیه می نمودم و آنها را مطالعه می نمودم تمامی کتب تاریخی و مناظره را در دوران جوانی و قبل از ورود به حوزه مطالعه نمودم.کتاب نهج البلاغه را از شیرین ترین کتب می دانم.   
در سال      1975 به علت اینکه بنده به مذهب حقه گرویده بودم سعی نمودم که یک حسنیه در روستای خویش احداث نمایم که الحمدلله موفق به این کار نیز شدم.و برای افتتاح آن از شخصیات معروف آن زمان از جمله مرحوم سید امام علی شاه لکیاری که آن زمان از بانیان سنده ارگنائزیشن و مرحوم حسین بخش صوفی که ازمداحان و مردان نیک روزگار خود بودند درآن مراسم حضور داشتند و هرگاه مراسمی در آنجا برگزار می شد تشریف می آوردند؛همچنین حمایتهایی فراوانی در این زمینه از بنده نمودند.  
 وتا سال 1980 در آنجا مراسم بر پا می نمودم واکثرا در مجالس از علمای گرانقدر استفاده می نمودم.وبه خاطر عشقی که در بنده به اهلبیت آمده بود گاهای اوقات 10الی 15 کیلو پیاده برای عزاداری می رفتم.  

ودر 29 جنوری سال 1980 به سفارش و توصیه جنا ب مولانا غلام مهدی لغاری نجفی که از شخصیات متقی وزاهد وبزرگ علماء منطقه سنده بود به مدرسه مشارع العلوم حیدر آباد رفتم این مدرسه واقع در لطیف آباد نمبر9 نزد ایجوکیشن بورد آفیس حیدر آباد می باشد.و مشغول تحصیل شدم.وبا سعی و تلاش فراوان توانستم که دوره 8ساله را در دوسال به اتمام برسانم.که این امر تاکنون در این مدرسه علمیه اتفاق نیافتاده.         
در سال 1982 هنگامی که فارغ التحصیلان مدرسه حیدر آباد به ایران برای ادامه تحصیل می آمدند. بنده نیز به ایران آمدم ابتدا در قم آمدم سپس بخاطر مشکلات  به مشهد رفتم و در آنجا مشغول تحصیل شدم وازآنجا به شوری درخواست و نامه ای برای پذیرش نوشتم بعداز موافقت و ارزیابی عملی شدم و قبول شدم و برای تحصیل به قم آمدم.     
در ورود قم:سیوطی،مطول ومختصر المعانی را نزد مرحوم آیت الله مدرس افغانی ;  :لمعتین را پیش مرحوم آیت الله وجدانی فخر; و اصول فقه را نزد مرحوم آیت الله کوه کمره ای; گذاراندم.رسائل  و کفایه را نزدمرحوم آیت الله اعتمادی; ومکاسب را نزد آیت الله محفوظی دام ظله العالی.

در درس خارج مرحوم آیت الله حرم پناهی ;به مدت 2سال شرکت نمودم و سپس در درس خارج مرحوم آیت الله بهجت; از سال 90 تا اواخر حیات شان شرکت نمودم. دروس اخلاق را نزد آیت الله مظاهری مدظله العالی تحصیل نمودم.نهایه  و بدایه را نزد استاد محمد تقی مصباح یزدی خواندم. شرح منظومه از نوارها و حکمه المتعالیه جلد اول راتقررات استاد آیت الله حسن زاده آملی و جلد دوم و سوم را نزد استاد خواندم ولی بعدا ایشان تعطیل نمودند.اسفار را نیز نزد استاد آیت الله محمد علی گرامی  در مسجد سلمان فارسی خواندم .وبرای فصوص الحکم و مصباح الانس نیز از نوارهای استاد استفاده نمودم؛به لطف خداوند فتوحات مکیه را مطالعه نمودم.        
تمهید القواعد ابن ترکه را با اجازه استاد آیت الله جوادی آملی از نوارها و تقریراتشان استفاده نمودم.
بنده بر زبان های فارسی، سندهی، پنجابی،اردو،سرائیکی،عربی،هم برای نوشتن و هم برای گفتاری آشنایی دارم وانگلیسی را نیز تا حدودی آشنایی دارم.
 در سال 2003 بعد از سقوط رژیم صدام به عراق رفتم ودر آنجا به مدت 6ماه در مدرسه پاکستانی آیت الله سعیدحکیم در نجف بودم وبا محیط حوزه آنجا آشنا شدم.در آنجا دیدم که طلاب از لحاظ دروس عقلی محروم هستند ولی با وجود مشکلات فراوان سعی نمودم که برای تدریس در آنجا اقدام نمایم.         
لذا بنده در سال 2004 در اول کارتدریس شرح منظومه  و بدایه الحکمه رابه زبان عربی شروع نمودم .و در کنار این دروش مشغول تدریس جامع السعادات و لمعه و اصول فقه برای طلاب اردوزبان شدم.
در سال 2006بنابر درخواست و خواهش طلاب عرب زبان جامع السعادات و شرح اصول کافی  تمهید این ترکه را نیز آغازنمودم.ودراواسط سال به وجود این که بنده مریض گشته بودم واز لحاظ جسمانی نیز ضعیف گشته بودم باز نیز این دروس ادامه داشت.در سال 2007 برای طلاب عربی زبان دوره کامل شرح منظومه را به اتمام رساندم.و همزمان  حکمت اشارات را نیز شروع نمودم و اسفار اربعه را نیز شروع نمودم ودر سال 2008 برا ی طلاب اهل ذوق عرفانی منازل السائرین و جامع السعادات را به زبان عربی شروع و دوره را تکمیل نمودم ودر همین اثنا نیز درس فصوص الحکم شیخ اکبر محی الدین عربی را نیز شروع  و دوره را اتمام کردم و مهجه البیضاء نیز اکنون جاری است و هم اکنون نیز مشغول تدریس فتوحات المکیه نیز هستم.   
بنده در حین تدریس  در قم به این نکته پی بردم که اگر چه در پاکستان توسط علماء تالیفاتی انجام شده است ولی در زمینه عرفان و اخلاق و حکمت و فلسفه و اعتقادات عقلی اثری تالیف نشده است.    
 (1).در سال 1992کتاب لقاء الله حاج آقای جواد ملکی تبریزی را ترجمه و شرح نمودم.(2).در سال 1994آداب المتعلمین را شرح و ترجمه نمودم (3).ودر سال 1995اسلامی توحید اهل بیت کی نظر مین(4). کتاب اخلاق الانسان الاهوتی(5). ودر سال 2000 تقلید واجتهاد و مرید ومراد(6).و2001حقوق البشر امام سجاد7(7).در سال 2002 کتاب الانسان الکامل (8). و در2004دینییات (برای بچه از ابتدایی تاسوم راهنمایی(9کتاب))(9).ودر2005علم المنطق (10).ودر2005 الحکمه والفلسفه ،(11). ودر2006الالهیات (12).ودر سال 2007 المعرفه النورانیه نوری معرفت (13).و در سال 2008 نوری کلام بزبان الامام المعصوم (14).ودر سال 2009 الانسان النوری (15).ودر سال 2010 الانفجار النوری ج1 (16).در سال 2011الانفجار النوری ج2 (17).و در سال 2012الانفجار النوری ج3 (18).ودر سال 2013 الانفجار النوری ج4 که شرح التوحید می باشد ودر سال 2014 شرح کتاب عقل و جهل و علم اصول کافی را نیز به اتمام رساندم.

  در سال 2016جلد دوم کتاب الحجة کافی را با عنوانالحجة و الولایة النوریه. و در سال 2018 جلد سوم الحجة و الولایة النوریه. در سال 2019جلد چهارم الحجة و الولایة النوریه.درهمان سال جلد پنجم الحجة و الولایة النوریه به چاپ رسید.و در سال 2022 جلد ششم وهفتم کتاب توحید اصول کاافی با نام روح الولایة فی شرح توحید اصول الکافی چاپ شد .هم اکنون مشغول ترجمه و شرح اشارات می باشم.

برنامه درسی:

دوره های به اتمام رسیده کتب در نجف الاشرف:

  1. بدایه الحکمه
  2. نهایه الحکمه
  3. اشارات
  4. جامع السعادات (دو دوره به زبان های اردو و عربی)
  5. منازل السائرین
  6. فصوص الحکم
  7. شرح منظومه:اتمام دوره 5جلدی
  8. تفسیر عرفانی،
  9. اتمام اسفار اربعه جلدهای 1و2و6و8و9و3و7
  10. تمهیدالقواعد ابن ترکه
  11. شرح لمعه
  12. اصول الفقه
  13. حلقات
  14. مهجة البیضاء1-2-3-4-5-6-
  15. مصباح الانس  ابن فناری  دوره کامل
  16. لقاء الله،آیت الله ملکی تبریزی
  17. رساله سیر و سلوک علامه بحر العلوم
  18. حکمه الاشراق:قسم الثانی الهیات

دروس در حال تدریس:

  1. اسفار اربعه جلد4 دوره طبیعیات
  2. مهجه البیضاء جلد7
  3. فتوحات مکیه باب 73 سوالات و جوابات ترمذی.

نکته:دورس بدایه و نهایه و شرح منظومه  جلد اول و دوم تمام شده است  و جلد سوم  شروع شده است.

دروسی که در پاکستان از سال 2012 تا سال 2023 تدریس شده است به شرح ذیل می باشد:

1.شرح قطر الندی

2.الحاشیه منطق

3.بدایة الحکمه

4.شرح المنظومه تمامی جلدهای1و2و3و4و5.

5.معالم الدین

6.تبصرة المتعلمین

7.شرح الاشارات والتنبیهات

8.تمهید القواعد

9.کشف المراد

10.منازل السائرین هر دو جلد.

11.فصوص الحکم هر دو جلد

12مصباح الانس

13.اصول الکافی کتاب الایمان و الکفر

دو کتب آخر درحال تدریس می باشند.